Az élet nem kímél, nincs rá oka. Reggel nem keltem korán, és kipihent voltam, mikor beültem a gép elé. Szerettem volna sütni egy tálca muffint vagy csinálni egy epres tiramisut vagy eper tortát, és az alapanyagokat már elő is készítettem. Mivel senki sem volt itthon még könnyű is lett volna, de ekkor megszólalt a telefonom, és a kellemes csengőhangnak sosem tudok ellenállni. Felvettem, és pár percig lefagytam. Egyik barátnőm hívott egy enyhén nagyon megrázó hírrel, és kérte, hogy azonnal találkozzunk. Ott hagytam a konyhában mindent, és rohantam ahogy tudtam, de mivel nem lakom közel úgy nagyjából semmihez egy egy órás út volt így is.
A dolog csöppet elhúzódott, és én délután egykor vánszorogtam haza, letörten és kedvtelenül. Beültem a gép elé, és jóformán el is feledkeztem a mai napi terveimről, de olyan jó egy vagy két óra múlva eszembe jutott a süti terv. Annyi volt a baj, hogy nem csak a sütiterv, hanem az is, hogy át kell mennem nagyimhoz , és már így is elkéstem. Tehát megint ott hagytam az érintetlen alapanyagokat, és elrohantam. Na innen elég lefáradtan értem haza, és már semmi kedvem nem volt a süti csináláshoz. Mivel édességek nélkül nincsen nap, ezért egy gyors, késő délutáni ebéd után csináltam Flan-t. (Spanyol édesség: vanília puding, ami elég gyenge ízű, és karamell. Isteni finom!) Így elmaradt a nagy sütés/főzés de majd valamikor máskor bepótolom.
A Flan-hoz leginkább illő tea: Fehér tea, Jázmin tea, Málna tea (csepp citrommal) vagy Zöld tea. Mivel ez az édesség a karamell és a vanília miatt nagyon édes, és íze sokáig váltakozva megmarad inkább mellőzzük mellé az erős ízű teákat, mint a nagyon erős gyümölcs teák, vagy fahéjjal illetve tejjel vagy tejszínnel ízesített teák. A málna teát is csak félve ajánlom hozzá, oda kell figyelni az elkészítésére, vagy nem lesz kellemes az összhang! És persze ízesítés nélkül. Esetleg meg lehet próbálni agyon cukrozott fekete teával, és pár csepp citromlével, így egy teljesen más íz világba nyerünk betekintést, ami csak ínyenceknek van fenntartva. ^^
És ettem kettő tábla csokit is csak a stílus kedvéért. Egy mogyorósat, egy simát. A csokihoz szerintem a zöld vagy a fehér tea az ideális, illetve a NEM vegyes gyümölcs teák, és erre is vonatkozik a tejszín/tej mentesség.
Ezen a képen még nem szilárdult meg, és langyos. Én így szeretem a legjobban, de így nem túl mutatós. Hátul a tea van (Teekanne: Málna)
Itt már megszilárdult, és tányérra van téve.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése